De serverte maten i Vikersund

80 elever fra Åssiden videregående skole sørget for at 1700 inviterte gjester kunne spise på samme tid lørdag kveld. Elevene hadde forberedt seg godt.

Dette var andre gangen elever fra restaurant- og matfag ved Åssiden videregående skole var med å servere under et stort arrangement på Vikersund. Lærer Finn Hansen, som også er ansvarlig for forpleiningen i VIP-hallen, har arbeidet lenge med logistikken – alt må klaffe.

- Det er Kokkenes Mesterlaug i Drammen som lager maten, og den kjøres så direkte fra Lier og opp hit til Vikersund. Her står åtti elever og ti lærere klare til å servere tre retters middag til en fullstappet hall. Det er klart det kribler litt i magen, sier Hansen og understreker samtidig at elevene er godt forberedt.

Hygienekrav, høflighet, servering, språk og menyvalg er bare noen av temaene som har vært på timeplanen siden forberedelsene startet i oktober i fjor.

Og menyen lørdag kveld var som følger; laks i lefse, stekt kyllingbryst med ratatouille og potetmos, og til dessert – tilslørte hoppjenter.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.