Dårlig oppmøte på orienteringskveld

Drammenselever i 10. klasse og deres foresatte var invitert til informasjonskveld på Papirbredden i uke 4. Av et kull på 800 ungdommer, møtte omtrent 50 opp for å få opplysninger om videregående utdanning.

For andre året på rad ble det arrangert en felles informasjonskveld om videregående utdanning for samtlige ungdomsskoler i regionen. Opplegget er en del av faget utdanningsvalg og er et samarbeid mellom regionens ungdomsskoler, videregående skoler og Papirbredden karrieresenter. Informasjonskvelden erstatter møter som tidligere ble holdt på de enkelte ungdomsskolene.

- Samtlige avdelinger fra Åssiden vgs var representert med minst en ansatt. Noen elever var mobilisert for å stå på stand og reklamere for sitt utdanningsprogram. Ett opplæringskontor stilte også. Sett i lys av det dårlige oppmøtet, må vi vurdere om vi skal satse videre på denne måten å treffe potensielle søkere, forteller rådgiver Dag Ebbe Helgerud.

Flere forklaringer
- Det kan være flere forklaringer på det lave oppmøtet, for eksempel at mange ungdommer allerede har bestemt seg for hva de skal søke på høsten 2009. Det er også grunn til å se nærmere på markedsføringen av tilbudet, og hva vi i videregående skole faktisk tilbyr på et arrangement som dette, sier Helgerud.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.