Buskerud-cup for kokkelærlinger

Kokkenes Mesterlaug Drammen og Åssiden videregående skole arrangerte Buskerud-cup for kokkelærlinger i uke 37. Hoveddommeren ble Norgesmester i kokkekunst i 2008. Han er tidligere elev ved Åssiden vgs.

  • Av Ann-Mari Henriksen

- Det er moro å komme tilbake hit igjen, denne gangen som dommer, forteller Alexander Berg. Han gikk ut av Åssiden vgs i år 2000, og tjueseksåringen fikk i juni i år sin kongepokal for seier i norgesmesterskapet i kokkekunst i Stavanger.

 

"Mystery Basket"
Kokkelærlingene tilberedte og anrettet en tre retters meny for seks personer på fem timer. To porsjoner ble anrettet på tallerken til dommere, mens fire porsjoner ble servert spesielt inviterte gjester. Hovedråvaren var kylling, noe lærlingene visste på forhånd. De øvrige rettene og alt tilbehøret til hovedrett kom i en såkalt "Mystery Basket", det vil si at lagene fikk utdelt en kasse med råvarer som de ikke kjente innholdet i fra før.

 

Vinnere fra Kongsberg
Jørn Bakke Steen fra Skrågata Mat og Vinhus og Peter Birkeland fra Grand Hotell i Kongsberg var de verdige vinnerne. Det var totalt fem lag som deltok, alle bestående av to lærlinger og en lagleder. I tillegg til vinnerne deltok Bardøla Høyfjellshotell, Klækken Hotell, samt to lag fra Tyrifjord Hotell.

Kun lærlinger med godkjent lærekontrakt i bedrift som løper til minimum utgangen av februar 2009 kunne delta. Lærlingene må heller ikke være fylt 21 år før 1. januar 2009. Mesterskapet kvalifiserer til regional konkurranse og til Norgescup.

 

Utfordrende omgivelser
Hele bygg F som rommer restaurant og matfag skal totalrenoveres i løpet av dette skoleåret. For deltakerne var det også en spesiell opplevelse å konkurrere i kokkekunst samtidig som gravemaskiner befinner seg inne i den samme bygningen!


Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.