Antikken i bygg G

Med antikken som overskrift har elevene i VG3 medier og kommunikasjon gjenskapt både det gamle Roma og antikkens Hellas i uke 37.

Fellesfag behøver slett ikke å være kjedelig. Det har historielærer Alf Ole Hansen grundig bevist sammen med 3MKA og 3MKB. Både hester og brytere fra de tidligere olympiader har vært å se i andre etasje i bygg G i begynnelsen av skoleåret. - Dette er kunnskapsformidling gjennom en kombinasjon av faktaopplysninger, rollespill, musikk, filmsnutter, bilder og faktisk en egenprodusert animasjon. Dette glemmer nok elevene ikke, forteller Alf Ole Hansen.

De greske bystater og romerriket
Oppgaven var krevende. De to antikke samfunn skulle presenteres og elevene skulle forklare deres betydning for politikk, arkitektur og annen kunst. – Elevene har vært veldig kreative både på innhold og i selve fremføringen. Kostymer og tilbehør var veldig forseggjort, avslutter Alf Ole Hansen, stolt av entusiasmen elevene har vist.

Elevene har brukt omtrent 13 historietimer i tillegg til mange timer frivillig innsats på fritiden før fremføringen.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.