Alternativt tredje år for medieelever

VG3 Mediedesign blir tilbudt for første gang i Buskerud fra høsten 2009, og kun på Åssiden vgs. Målgruppen er medieelever fra hele fylket som ønsker å jobbe praktisk.

- Ikke alle medieinteresserte ungdommer ønsker å ta generell studiekompetanse det tredje året i videregående skole. Her skal vi nå utvikle et praktisk rettet alternativ som gir yrkeskompetanse. Mediedesign vil dermed passe for alle de elevene som er ute etter å lære håndverket, forteller lærer og fotograf Olav Dahl.

Praktiske fag
Elevene vil få fag som design, prosjektstyring, strategi og marked. De tre programfagene dekker kreativ problemløsning, visuell kommunikasjon og utforming og selvfølgelig fordypning i programvare for bildebehandling, film- og lydproduksjon. - Utplassering og praksisopphold i bedrifter og virksomheter vil være aktuelt for noen, andre får muligheten til å etablere ungdomsbedrift og får jobbe med reelle kunder gjennom sin egen bedrift, sier Olav Dahl.

Muligheter videre
Opplæringen skal ta utgangspunkt i samfunnets behov for yrkeskompetanse innenfor design av medieprodukter. Elevene får yrkesfaglig kompetanse som grunnlag for egen virksomhet og kan legge grunnlag for høyere utdanning innenfor mediedesign. Fullført og bestått opplæring fører fram til yrkeskompetanse, og yrkestittelen er mediedesigner.

- Det er altså flere veier å gå videre for elever som velger VG3 mediedesign, for eksempel å gå ut i jobb som assistent eller som trainee. Enkelte høgskoler kan også søkes direkte etter VG3 mediedesign, gjerne gjennom opptaksprøver, avslutter Olav Dahl.

For flere opplysninger om dette studietilbudet, ta kontakt med avdelingsleder Randi Aarskaug, tlf 32 24 62 97.

Publisert 1. juli 2013, oppdatert 1. juli 2013.