60 niendeklassinger kokte fårikål

Både elever og lærere fra Børresen ungdomsskole i Drammen var invitert til Fårikålens festdag i uke 39.

- Våre elever på VG2 kokk- og servitørfag har selv laget et undervisningsopplegg som ungdomsskoleelevene gjennomførte. De jobbet i tre forskjellige stasjoner hvor de fikk prøve blindsmaking av matvarer, pådekking og pynting av bord samt selve matlagingen. I tillegg til fårikål fikk de prøve seg på å lage iskrem og tilslørte bondepiker, forteller den alltid initiativrike kokkelærer Sølvi Haugen.

Henriette Husvåg (13) og Christoffer Landstad (13) var opptatt med å lage iskrem og syns opplegget var bra. – Men egentlig skulle jeg ikke lage is, jeg har rømt fra oppvasken, forteller Christoffer. Opplegget for niendeklassingene varte fra kl. 10.00 til 14.00 og var en del av undervisningen i faget mat og helse for niende klassetrinn.

Både Kokkenes Mesterlaug og Åssiden vgs sto som vertskap for begivenheten, og Opplysningskontoret for kjøtt bidro med råvarer.

Stor oppmerksomhet
Allerede klokka 06.30 var Martine Gravdal og Marit Haug fra VG2 kokk- og servitørfag i sving med å lage fårikål til frokost for de ansatte i NRK Buskerud. Måltidet fikk hederlig omtale i radioen mange ganger i løpet av formiddagen. Fårikål er faktisk mer populært nå enn på mange, mange år.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.