50 elever sikret suksess i operafestival

Mer enn 50 elever fra fire forskjellige utdanningsprogram på Åssiden vgs bidro til at Drammens første operafestival ble en suksess. Elevenes innsats var knyttet til opplæring i fag.

Elever fra VG2 Treteknikk monterte kulissene. Gruppen på 15 elever jobbet en hel dag for å få alt på plass til premieren i Drammen Teater. Elever fra VG2 frisørfag brukte 50 timer i prosjekt til fordypning (PTF) på sminke, hår og påkledning av solister og operakor. En ungdomsbedrift på VG3 medier og kommunikasjon filmet den siste forstillingen. Ungdomsbedriften Linselus UB har allerede fått bestilling på 50 dvd'er og får stadig flere.

Til siste slutt
Helt til slutt laget elever på VG2 Matfag tapas til avslutningsfesten for hele ensemblet, totalt 80 - 90 personer. – Vi fikk en nydelig tapas med blant annet spareribs, kyllingklubber, diverse salater og hjemmebakt brød. Elevenes innsats bidro til at dette ble mer enn vellykket, understreker operakormedlem, lærer og primus motor Per Arthur Christensen. Han påpeker at erfaring med ekte virkelighetsnær opplæring også kan åpne for senere oppdrag eller jobb for de elevene som deltok.

Nye oppdrag
At frisørjentene gjorde en solid jobb med god kundebehandling og smidig innstilling, har allerede gitt resultater. De har fått tilbud om en ny og krevende utfordring i Drammen teater, nemlig årets høstrevy.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.