Vellykket messe

TIP har igjen arrangert yrkesmesse for elever og foresatte ved VG2 Produksjon og Industri – det vi ofte omtaler som ”mekken”. Nytt i år var at den ble rettet direkte mot faget Prosjekt til fordypning (PTF).

Spennende stands, nysgjerrige elever og fristende twistskåler sto i sentrum på TIP denne siste tirsdagskvelden i oktober. Mange opplæringsbedrifter møtte opp med stands på verkstedene, og elevene hadde drøyt to timer til å studere utstillingene og snakke med representantene. - Messer som dette er blitt holdt i flere år her på skolen, men det er først i år messen er rettet direkte mot "prosjekt til fordypning" (PTF), forteller lærer Egil Schau fornøyd.

Åpner dører for læreplass
Elevene har to dager i uken hvor de utplasseres i bedrift. Allerede dagen etter messen skulle elevene bestemme seg for hvilken bedrift de vil søke seg til. - Dette er jo en kjempemulighet for å få læreplass og å komme seg ut i bedrift senere også, sier Schau. Han mener skolen har skaffet seg et veldig godt samarbeid med bedriftene ved at de sender ut mange lærlinger.
- Ikke bare er bedriftene bedre skodd og har mer moderne teknologi enn skolen, men elevene lærer seg også bedriftskultur tidlig, smiler Schau.

Mye informasjon
Elevene rusler fra stand til stand. De lytter og spør interessert. Kikker i heftene og tar gjerne en twist på vei fra en stand til en annen.
Samim Amel er en av elevene på VG2 som synes han har fått masse informasjon, og må en runde i tenkeboksen før han skal velge. Vi lurer på om han er blitt noe klokere? - Nei, jeg vet ikke jeg altså. Jeg ble litt usikker nå, sier han med en påfølgende latter. På standen til Norsk Vannskjæring finner vi Svin Weitmoth og Lars Krogsund (bildet). - For oss er det viktig å informere om bedriften og vise de unge den nye teknologien vår, og gjøre dem nysgjerrige. Det finnes mye mer industri enn mange av oss tror, så det er viktig at vi får muligheten til å opplyse om oss selv på denne måten, forteller de.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.