VK2 på sosial tur til Haglebu

I uke 39 var alle VK2-elever en todagerstur til Haglebu-fjellet. Anledningen var den årlige "villmark-ekskusjonen".

I to dager skulle i utgangspunktet alle elever på VK2 ferdes over fjellet mellom Sloko og Haglebu og i området rundt. Dette er en tradisjon som har vært gjennomført for avgangsklassene i mange år. - Det er ment å være et lærerikt og sosialt tilbud for tredjeklassingene våre. Her får de det lærerplanen mener de trenger å lære om villmarksliv, sier Bjørg Hagen, som har vært en av de ansvarlige for turen i mange år.

Uheldig med været
I år var elevene ekstra uheldig med været; da bussene nærmet seg Sloko fikk alle elevene beskjed om det var uforsvarlig å la dem gå over fjellet. Lærene begrunnet dette med at det var alt for tjukk tåke og dermed lett å gå seg bort. Det ble i stedet til at alle elevene gikk en fire-timers tur i nærområdet. Dette var inkludert en pause hvor alle samlet seg rundt tre bål hvor man kunne grille det man måtte ønske.

Stemning på topp
Stemningen blant elevene lot seg ikke knekke av litt regn og tåke: - Det er kjempegøy å være her, litt synd det ikke ble noen sikkelig tur over fjellet på oss, men det er bra at de hadde et alternativ på lur, sier en entusiastisk Julie Gjerde (18) i 3PBA. Elevene i nærheten nikker enige med henne.

Vedkasting
Dag to av arrangementet ble det arrangert en rekke konkurranser hvor hyttene konkurrerte seg i mellom om å få flest poeng sammenlagt. Elevene fikk blant annet prøve seg på vedkasting og gjettekonkurranse. - Ellers har elevene fått gjort mye som de vil selv, men vi har oppfordret alle til å ha en felles middag sammen for å styrke det sosiale, avslutter Bjørg Hagen.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.