Stilte ut bilder i Drammens Teater

I over 200 år har Drammens Teater bydd på det beste av kunst og kultur. Nylig hadde elevbredriften ”Expressions kunstfoto” fra Åssiden fotoutstilling i glassfoajeen.

På fire frittstående vegger, plassert i en sirkel, fikk Kathrine Repstad og June Irene Fagernes stille ut 23 fotografier med Drammen by som motiv. Her er det alt fra rolige bilder av elva til mer abstrakte motiver av byen drammenserne er blitt så stolte av. - Målet med utstillingen var å speile Drammen på en annerledes måte en innbyggerne har sett den før, sier dagelig leder June Irene Fagernes.

Illusjon av himmel
"Expressions kunstfoto" er en tokvinnesbedrift fra medier og kommunikasjon. I tillegg til dagelig leder, er Kathrin Repstad bedriftens andre halvdel. Siden begge to har en lidenskap for fotografi, var valg av elevbedrift lett. Men som navnet tilsier, så snakker vi ikke vanlige portrettbilder eller harmoniske naturbilder. - Da vi først skulle starte en egen bedrift, ønsket vi å utfordre oss selv. Vi ville eksprimentere. Derfor ble det kunstfoto, sier Katrin Repstad. Et av bildene i utstillingen viser at dette målet er nådd på en fremragende måte. Bildet "Illusjon av himmel" viser et spennede utsnitt av den nye glassheisen på bybrua hvor en blå himmel med tilhørende fugler speiler seg i det klare glasset.

Viktig utstilling
Selv mener jentene at de har valgt å jobbe innefor en smal gren av fotografikunsten. De mener at deres viktigste oppgave er å få vist frem det de lager siden bedriften ikke fungerer på samme måte som de fleste andre fotobedrifter hvor derimot kunden kommer og bestiller en tjeneste. Kunst er og blir for spesielt interesserte. Derfor har de satset på å være synlige på messer og diverse utsillinger for å få et kundegrunnlag. - Vi ringte Drammens Teater og spurte om det var mulighet for at vi kunne få ha en utstilling der. De var veldig positive og ga klarsignal, sier June Irene Fagernes.

Den største kostnaden for bedriften er utgiftene til bilderammer, men de håper at kunstinteresserte og kjøpevillige drammensere skal skape balanse i budsjettet. - Det å starte en bedrift har vært en stor utfordring, men vi har fått masse verdifull erfaring, avslutter jentene.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.