Statsministeren skrøt av Åssiden!

- Jeg skal skryte av dere og hva dere får til her på skolen i mine taler rundt om i landet, sa statsminister Jens Stoltenberg under besøket i uke 4.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Hele Norges statsminister tok seg tid til en times visitt på Åssiden vgs. Grunnen til dette staslige besøket er populariteten til Helse- og sosialfaglinja. Jens Stoltenberg ville se med sine egne øyne hva Åssiden gjør annerledes for å lokke til seg ungdommene. Dette er et viktig område i politikken på grunn av den store mangelen på helsearbeider i Norge.

 

Høyest søkertall i Norge
– Jeg har gledet meg veldig til å besøke skolen deres, smilte Jens. Rektor Dag Siljan og lærerne ved Helse- og sosialfag hadde forbredt seg svært godt. Stolt kunne de fortelle hvorfor de er skolen som har flest søkere innen Helse- og sosialfag i landet.

Opplegget her i Drammen er det samme som brukes i Bodø og Trondheim, som forhåpentligvis vil føres videre til større deler av landet. Dette har de en patrulje som er med på å få til. Patruljen reiser rundt på skoler og informerer om mulighetene innen helsefag. I dag overbeviste de Stoltenberg om at omsorgsarbeid ikke kun handler om vask og pleie av eldre. - Jeg innrømmer at jeg i likhet med mange andre har tenkt at omsorgsarbeid for det meste går ut på å hjelpe eldre, sier Stoltenberg.

 

Trenger pleie i framtida
- Jeg er så glad for at dere har søkt dere til denne linja, og vil takke dere for det. Det som ofte har gjort meg urolig er når jeg tenker på hvordan det skal gå med meg når jeg blir eldre. Jeg håper på å få nok pleie og omsorg. Det er noe alle mennesker trenger. Jeg trenger å vite at det er noen som kommer og snur meg i senga, at det er noen som gir meg mat og følger meg på do, sier Jens Stoltenberg. Han mente også at det vil føles mye tryggere for slektninger å vite at det er noen til å ta vare på den de er glad i.

 

Stor behov
Stoltenberg var sikker på at mye av grunnlaget for at nettopp Åssiden har så mange søkere ligger mye i stolthet. – Man kjenner det gode miljøet med én gang man kommer hit, og ser på både lærere og elever at de er stolte av faget sitt og det de holder på med. Det er et sterkt behov for dere, dere er med på å bidra til at Norge føles tryggere. Det er mange yrker vi kan klare oss uten, men vi vet at vi trenger rundt 30 – 40 000 nye helsearbeidere fram mot år 2020, sa statsministeren.

 

Nok læreplasser?
Mot slutten av foredraget har rektor kommet til sannhetens øyeblikk. – Når vi er så heldige å ha så mange søkere her må vi også se det realistiske i situasjonen; har vi nok læreplasser til dere alle? Stoltenberg var enig i at det var dumt av kommunen å ikke stille med nok læreplasser. – Det er kanskje en utfordring for statsministeren, oppfordret rektor Dag Siljan.


Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.