Statsministeren kommer til Åssiden

Statsminister Jens Stoltenberg kommer til Åssiden videregående skole fredag 25. januar. Han vil vite hvorfor skolen får så mange søkere til helse- og sosialfag.

Det er stor mangel på helsearbeidere her i landet. Men Åssiden topper søkerstatistikken til helse- og sosialfag.

Statsministeren kommer til skolen fredag kl 14.15. Han møter rektor, avdelingsleder, elevene og lærerne i helsefagklassen. Til stede er også personaldirektøren i Drammen og representanter for Buskerud fylkeskommune. Besøket varer i en time.

Venteliste
Inneværende skoleår tok skolen inn 75 elever til helse- og sosialfag, trinn en. Da stod det fortsatt 70 på venteliste ved skolestart!

Svært mange som valgte helse- og sosialfag i 2006/2007, har fortsatt med helsearbeiderfag dette skoleåret.

På bildet er Tonje Johnsen, Robert O. Moen og Anette Støa i gang med en oppgave om hjerneslag hos eldre.

Skaper interesse
Noe av grunnen til suksessen er ungdomspatruljen. En gruppe unge hjelpepleiere og omsorgsarbeidere reiser rundt til alle 10.-klassene i distriktet og forteller om faget. Det skaper interesse og lyst til å søke.

Aksjon Helsefagarbeider har satset tre steder i landet; Drammen, Bodø og Trondheim. Sykehuset Buskerud og Drammen kommune har bidratt med hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.

Fordypning
Første året på videregående kan elevene velge fordypning helsearbeiderfag.

De har blant annet praksis i helseinstitusjon to dager i uka, i åtte uker til sammen.

Andreårselevene Mineh Pasdar (t.h.) og Erika Santiago vil bli helsearbeidere fordi de syns det er interessant å jobbe med mennesker.

Praksisen første året viste dem hva de går til.

Avtale
Skolen har inngått løpende avtale med Drammen kommune om 20 praksisplasser.

Foto av statsministeren fra regjeringen.no/SMK.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.