Skolens egne frisører

For de som ikke har fått det med seg, har Åssiden videregående skole en egen frisørsalong. Vi svingte innom.

Det er 2frb som har ansvaret for frisørsalongen som er åpen for kunder hver fredag. De fleste kommer utenfra, og mange kommer igjen flere ganger. Men også noen elever tar seg tid til å stikke innom en tur.

Fast kunde i 35 år
Unni Haugstein har vært fast kunde i salongen siden 1972. I dag er det Linn Jeannette Skullerud som legger permanent i håret hennes. Hun forteller at de får mange permanent-kunder i salongen. De foregående årene har salongen åpnet etter jul. Men grunnet kunnskapsløftet har de nå startet opp før jul i år. Mens vi er der, kommer det stadig flere kunder inn, så det er tydelig at det er noen som har fått med seg den tidlige åpningen.

Variert tilbud
Salongen kan blant annet tilby kur (75,-), stripe/farge (200,-) og klipp (100,-), alt til lave priser. Elevenes foreldre får ytterligere rabatt. Men det er ingen egen rabatt for skoleelever, da prisene er så lave i utgangspunktet.

- Elevene trives med arbeidet sier lærer Anna Kristiansen. Hun forteller at det blir mer virkelighetsnært å jobbe med kunder, fremfor å jobbe med dukker. Noen syns kanskje det er litt skummelt til å begynne med, men med nøye veiledning og oppfølging fra lærere, blir det bra til slutt.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.