Nytt snekkerverksted

Ved skolestart begynte 15 elever på nyetablerte VG2 Treteknikk. Den offisielle åpningen av et nytt snekkerverksted fant sted i bygg D i slutten av uke 38.

I rektors åpningstale viste han stor glede over å ha treteknikk tilbake på skolen. En tilsvarende linje ble for fem år siden ble lagt ned og flyttet til Rosthaug. Elevene setter stor pris på muligheten til å utanne seg til snekkere uten å måtte reise ut av Drammensområdet. - Det er bra at vi kan bli snekkere her i Drammen. Da slipper vi å reise så langt, sier noen av elevene ved den nye linja.

Full klasse
- Søking til VG2 har vært tilfredsstillende dette oppstartsåret. Utsiktene for yrket er veldig gode, forteller avdelingsleder ved bygg- og anleggsteknikk, Morten Nilsen. Han mener det er et stort behov for snekkere i dagens arbeidsmarked, og han tror det kun er publisiteten rundt den nye linja som har gjort at de ikke har blitt søkt ned.

For å få tilbudet på plass er det kjøpt inn nye maskiner, for eksempel avrettere, fres og pussemaskiner. En betydelig sum er investert i nyetableringen av dette utdanningstilbudet.

Demonstrasjon
Etter snorklipping, sjampagne og tale av rektor ble publikum vist rundt i det nye lokalet som er bygget av elever og lærere ved skolen. Det ble også gjort en demonstrasjon av hva en kan lage på VG2 treteknikk. I løpet av ti minutter og ved bruk av en rekke nye maskiner lagde elvene profillister av topp kvalitet, klare til bruk.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.