Nominasjonsrekord på filmfestival

Med fire manus og en dokumentarfilm nominert til årets Amandusfestival, har skolen satt ny rekord. I uke 11 reiste elevene fra medier og kommunikasjon til Lillehammer med ekstra sommerfugler i magen.

Unge filmskapere fra hele landet deltok i konkurransen om å bli nominert til Amandusfestivalen. Derfor er det stort at hele fire av seks manus ble nominert fra Åssiden videregående, og filmen ble "EMO" nominert til beste dokumentarfilm. - Aldri før har så mange vært nominert fra Åssiden vgs, og det er noe vi virkelig kan være stolte av, forteller avdelingsleder Randi Aarskaug.

Stor ære
Selv om det ikke var en av de fire fra Åssiden som til slutt gikk helt til topps i manuskonkurransen, er det en stor ære å bli nominert. Manusforfatterne Henrik Rønningen, Solveig Gruenke, Oda Kyrkjerud og Patrice Guillot har vært på workshop med manuslinja på Den norske filmskolen, så til tross for at de ikke vant har de fått mye igjen. - Vi har holdt på med prosjektet i rundt to måneder, men resultatet ble jo bra da, sier Oda Kyrkjerud.

Spenning
I tillegg til de nominerte i manuskonkurransen, ble filmen "EMO" nominert til beste dokumentar. Filmen tar for seg fordommer mot EMO-stilen og gir en forklaring på opphav og hva stilen innebærer. Elevene jobbet med filmprosjektet i flere uker. - Å bli nominert kom som en overraskelse på alle sammen, men det er utrolig morsomt, sier Kathrin Repstad som er en av elevene som laget filmen.

Elevene var kjempespente før kåringen under Amandusfestivalen, men dessverre var det ikke "EMO" som gikk helt til topps. - Det var kjipt at vi ikke vant, men de som fikk prisen fortjente den, sier Kathrin Repstad. Resten av ungdommene bak "EMO"; Ine Atterås, Jørgen Magnussen og Susanne Bekkevold er enige.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.