Lærlinger undervises i fellesfag

En gang i uka møtes 28 lærlinger i D-blokka. De får undervisning i de allmenne fagene de trenger for å kunne ta et fag- eller svennebrev.

Det er 28 elever i klasse 2LÆR. Felles for alle er at de lærlinger, men der stopper også likheten. Årets klasse har elever som er frisører, tømrere, blikkenslagere, elektrikere, rørleggere, sveisere, hjulutrustere, anleggsmaskinførere, billakkerere og vikle - og transformatormøntører.

– Lærlingklassen består av elever med mange forskjellige yrkesretninger, og det er stor variasjon i alder, så det er en spennende klasse sådan, sier kontaktlærer Kirsti Nordli.

Skole én dag i uka
Lærlingklassen møtes en gang i uka, for å ha undervisning i allmennfag. Vigdis Ragnarsson (23) er utdannet sminkør, og går nå i lære som frisør. Hun er godt fornøyd med ordningen. – Det er jo bare skole en gang i uka, så det går helt fint, sier hun.

Yrkesfaglig med studiekompetanse
Åssiden videregående skole er en yrkesfaglig skole, som gir elevene mulighet til å gå ut i lære etter to års skolegang. Det er i tillegg mulig å oppnå en generell studiekompetanse ved å gå det tredje året på allmennfaglig påbygningskurs.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.