Interiør det svinger av

Interiør og designelevene i 2IUA har fått boltre seg med å innrede Pedagogisk verksted. Det syns!

• Av Kirsti Evanger

Interiør- og designlinjen 2IUA er ferdig med et prosjekt de har holdt på med over lengre tid. Elevene har stått for innredningen av Pedagogisk verksted, og fått møblere rommet fritt. Møberingen ble valgt ut i forhold til hva rommet skal brukes til.

- Vi kom til et rom hvor møblene sto hulter til bulter, og hver elev fikk i oppgave å tegne en plantegning over forslag til innredning, sier Tove Moxnes Løvlien, lærer ved 2IUA.

Positivt læringsmiljø

I tillegg til prosjektet hadde elevene en konkurranse hvor oppgaven var å dekorere rommet med motiverende ord. Alle elevene leverte spennende, og svært forskjellige forslag. Til slutt plukket en jury ut "Positivt læringsmiljø" som pryder veggen. Det er designet og malt på veggen av Gustav Gannefors, elev i 2IUA.

- Logoen er tenkt etter fargene i rommet for å få et helhetlig inntrykk, sier vinneren. Gustav mener prosessen har vært positiv og lærerik.
- Inspirasjon hentet jeg fra andre plakater, og jeg tok meg god tid til å tenke før jeg begynte i Photoshop. Prosessen har vært lang, jeg har vært på skolen på kveldstid, og jobbet en del hjemme, forteller han.

Todelt oppgave

Andre del av oppgaven, møbleringsdelen, var det halve klassen som utførte sammen.
"Bruke form, farge og typografi i styling av ulike rom" lød et av de mange læreplanmålene 2IUA har jobbet etter.
- Dette har vært et kjempeflott prosjekt å jobbe med. Elevene har lært masse de vil ha nytte av videre i yrkeskarrieren, sier lærer Tove Moxnes Løvlien fornøyd.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.