Gave på fire hjul

Stemningen sto i taket da avdeling for teknikk og industriell produksjon (TIP) fikk tidenes gave av Toyota, nemlig en flunkende ny Auris X, til en verdi av 400 000 kroner!

Det gode samarbeidet Toyota Drammen og Åssiden vgs har hatt i over 20 år, resulterte i gaveoverrekkelsen. - Skolen ser ikke på dette som kun en gave, men også et håndfast symbol et godt samarbarbeid, sa rektor Dag Siljan.

Mange elever søker seg til mekaniske fag, noe både bedriftene og skolen er meget fornøyde med. Det finnes mange muligheter til forskjellige yrker, deribant karosseri, verksted, selger, mekanisk, delelager etc. Delelager er noe Åssiden vgs kommer til å satse mer på i fremtiden.

Spente elever
Elevene flokket seg rundt presenningen, spente på gaven under. – Vi bestemte oss for å bli bilmekanikere lenge før vi begynte her. Det var derfor vi søkte oss hit, sier Steffen Hagen, Omar Ishaq og Alexander Kathrud i klasse 2KTA.

Annerledes prosess
Lærerne var svært takknemmelige for bilen, og lovte å bruke den godt og vel i undervisningen. Dette vil bli en annerledes prosess for elevene med databaserte diagnoser. Den nye bilen kan diagnostiseres elektronisk, og elevene skal få opplæring med moderne digitale verktøy.

Denne gaven er et ledd i et eget skoleprogram for å få flere folk inn i bransjen. I tillegg bidrar Toyota med opplæring til både lærere og elever, arbeidstøy til hele klassen, tilgang til webbasert reparasjonslitteratur hos Toyota. Knut Smedby mener at alle har ansvar for å bidra til utdannelse for ungdom, og synes det er flott å få være en del av læringsprosessen: –Det er ikke umulig at vi kommer til å gjøre dette igjen!

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.