Fremtidsrettet skolehverdag

Ved starten av skoleåret kom nye opplæringsmetoder. Elever som startet på utdanningsprogrammene Elektrofag og Medier og kommunikasjon på VG1 fikk en bærbar pc av skolen. Tilbakemeldingene så langt er positive.

Elevene må betale 800 kroner i året over tre år og de eier da PC'en selv. Det er første gang skolen har gitt et slikt tilbud til elever.

Bedre læring
- Vi er veldig fornøyd med innføringen av bærbar pc til bruk i skolearbeidet. Av erfaring fra andre skoler har vi fått vite at ved bruk av pc i skolearbeidet får elvene gjennomgående bedre resultater. De får muligheten til å samle alt skolearbeid i mapper og det hele blir mer lærerikt og ryddigere. I dag går vi også mer og mer over til å bruke elektronisk tilgang til informasjon i skolearbeidet. Slik håper vi på å skape en mer fremtidsrettet skole, sier rektor Dag Siljan.

Elever i ekstase
- Fantastisk! - Elevene er veldig fornøyd med pc-tilbudet vi har fått til og de er tydelig mer motiverte til å jobbe. Bruk av PC gjør også sammensmeltning av de forskjellige fagområdene mulig, noe som gjør det hele enklere, sier avdelingsleder ved elektrofag, Toralf Hagen. Kollega Remi Røgeberg er enig: – Nå har elevene et bedre utgangspunkt for å lære. Med pc og læringsplattformen It's learning er det mye enklere for elever og lærere å følge opp oppgaver sammen. Det er noe helt annet enn før. Nå har vi alt samlet på et sted, forteller han.

Eget ansvar
- Elevene er de som avgjør om opplegget fungerer og som er ansvarlig for å gjøre det bra. PC skal være et undervisningsverktøy og ikke et leketøy i skoletiden, avslutter Siljan. Neste år er det mulig at flere utdanningsprogram får det samme tilbudet. Det er det opp til politikerne å avgjøre.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.