Elektroelever til Andenes

Den 19. mai reiser 13 elektroelever på studietur til Andenes for å besøke senteret for romfartsteknologi.

En hel uke skal elevene fordype seg i realfagene på en spennende og annerledes måte. Faglære i elektronikk vil denne uken foregå på blant annet en militær flyplass, Bodø flyskole, senteret for romfartsteknologi og ombord på en båt. Det er første gang turen til Andenes blir gjennomført, og prosessen har vært lang. Uken er fylt med diverse faglig opplegg, og elevene skal blant annet få et innblikk i fiskeindustrien, båt og sikkerhet, romfartteknologi og flyteknologi.

De siste ukene har gått med til forskjellige prosjekter i forhold til turen. Blant annet har de hatt et populært prosjekt med vanntrykksraketter med innspill av realfag, og nå gleder de seg til å få se ekte raketteknologi.

Jobbet hardt
Lærer Sverre Knudsen og rådgiver Iver Grymyr er med som turledere. Sverre Knudsen mener at denne turen gir stor nytteverdi for ungdommene, og har selv jobbet hardt for å få gjennomført prosjektet.

Fotspor på mars
En av de 13 elektroelevene som reiser til Andenes har allerede fått et "fotspor" på Mars. Bestefaren til Christian Andersen sendte navnet hans opp med Mars Lander 2001. Dette var et prosjekt NASA tok for seg i 1999. Så er det kanskje ikke så merkelig at en gutt med navnet sitt der ute i det store universet interesserer seg spesielt for romfartsteknologi.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.