Bygger sine egne PC’ er

Flommen i sommer førte til at datamaskinene til VG2 på elektrofag ble ødelagt. Nå er nye maskiner kjøpt inn som byggesett, og elevene setter dem sammen som en del av undervisningen.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Utstyr for flere hundre tusen kroner ble skadet etter at det voldsomme regnværet i sommer førte til oversvømmelse i kjelleren i B-blokka. Her var blant annet mange av skolens PC' er lagret i ferien. Da skolen nylig skulle kjøpe inn nye maskiner til elevene ved VG2, valgte de å kjøpe dem som byggesett slik at elevene skulle få sette dem sammen som en del av undervisningen.

 

Hell i uhell
- Flommen kom som et lite hell i uhell, i og med at et av læreplanmålene vi har i år går ut på å bygge datamaskiner. Vi tenker på skolen vår som en liten bedrift, hvor casen her blir å finne ut hvordan vi skal få maskinene til å fungere best mulig til vårt formål, sier lærer Remi Røgeberg.

Læreplanmålet startet så vidt opp i VG1, men utdypes på VG2 hvor det heter seg at elevene skal: Planlegge, montere, konfigurere, sette i drift, funksjonsteste, feilsøke på og dokumentere systemer for databehandling tilpasset mindre bedrifter.

 

Artig å montere
Hvor stor harddisk trengs? Hvilke programmer behøves? Hva slags utstyr må til? Elevene får selv være med på hele prosessen, og ved å bygge maskinene finner de svarene på disse spørsmålene. - Den beste måte å lære på, helt klart! Maskinene blir mye mer rettet mot vårt bruk, og det er artig å kunne montere dem selv, mener to av elevene på elektrofag, Anders Bekkelund (bilde) og Håkon Boman.


Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.