Bygger sine egne PC’ er

Flommen i sommer førte til at datamaskinene til VG2 på elektrofag ble ødelagt. Nå er nye maskiner kjøpt inn som byggesett, og elevene setter dem sammen som en del av undervisningen.

Utstyr for flere hundre tusen kroner ble skadet etter at det voldsomme regnværet i sommer førte til oversvømmelse i kjelleren i B-blokka. Her var blant annet mange av skolens PC' er lagret i ferien. Da skolen nylig skulle kjøpe inn nye maskiner til elevene ved VG2, valgte de å kjøpe dem som byggesett slik at elevene skulle få sette dem sammen som en del av undervisningen.

Hell i uhell
- Flommen kom som et lite hell i uhell, i og med at et av læreplanmålene vi har i år går ut på å bygge datamaskiner. Vi tenker på skolen vår som en liten bedrift, hvor casen her blir å finne ut hvordan vi skal få maskinene til å fungere best mulig til vårt formål, sier lærer Remi Røgeberg.

Læreplanmålet startet så vidt opp i VG1, men utdypes på VG2 hvor det heter seg at elevene skal: Planlegge, montere, konfigurere, sette i drift, funksjonsteste, feilsøke på og dokumentere systemer for databehandling tilpasset mindre bedrifter.

Artig å montere
Hvor stor harddisk trengs? Hvilke programmer behøves? Hva slags utstyr må til? Elevene får selv være med på hele prosessen, og ved å bygge maskinene finner de svarene på disse spørsmålene. - Den beste måte å lære på, helt klart! Maskinene blir mye mer rettet mot vårt bruk, og det er artig å kunne montere dem selv, mener to av elevene på elektrofag, Anders Bekkelund (bilde) og Håkon Boman.

Publisert 28. juni 2013, oppdatert 28. juni 2013.