Avspark for 1300 elever

Omtrent 1300 elever i gymsalen første skoledag i uke 34. Av disse var mer enn 400 førstegangselever ved Åssiden videregående skole.

Mandag 20. august møtte omtrent 400 helt nye elever for å bli plassert i sin basisgruppe og for å bli kjent med sin kontaktlærer. Som vanlig inneholdt rektor Dag Siljans velkomsttale både plikter og rettigheter som elevene må forholde seg til, inkludert skolens nulltoleransepunkter mot krenkende språkbruk, mot forsøpling og mot røyking utenfor anvist plass.

Stort fremmøte
Som vanlig var gymsalen fylt til randen da elevene møtte opp til nytt skoleår. Elevene var samlet i gymsalen i to grupper, og det så ut til at frammøte var veldig bra. Søkningen til skolen er som vanlig høy, og samtlige Vg1 tilbud har oversøkning og tildels lange ventelister.

To av Vg1 elevene, Marius Pedersen og Kim Marco Skarding, var fornøyd med at de har kommet inn på Bygg- og anleggsteknikk. Kim har jobbet ganske mye sammen med sin far som er tømrer, og han vil bli tømrer eller murer og Marius er fastbestemt på å bli tømrer. Selv om begge kommer en stor ungdomsskole, synes de det både er spennende og litt skummelt å begynne på en så stor skole som Åssiden med ca 1300 elever. – Men vi gleder oss, sier guttene fornøyd.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.