Viktig brikke i stor folkefest

Nesten 3000 personer fikk servering av elever fra Restaurant og matfag under skisprinten i Drammen sentrum i uke 11. Arrangementet gikk prikkfritt for seg.

- Jeg sto opp klokka halv fem i dag morges og fra klokka 06.00 var vi i gang med jobbingen, forteller Valon Sallahu (17). Valon og hans medelever sørget for havregrøt til frokost til langt over 1000 sunne drammensere. Hele 250 kilo havregryn og 160 liter melk gikk med i produksjonen. Mange barnehager tok turen innom for å spise og føle på stemningen i teltet. – Jeg har spist og spist, så nå er jeg skikkelig mett på grøt, forteller Erling (5) fra Tellusbarnehagen.

Etter grøtserveringen på formiddagen, ble teltet omgjort til spisested for de 1.600 VIP'ene som besøkte Drammen. De fikk servert tapas av et nytt arbeidslag elever.

Virkelighetsnær opplæring
- Vi lærer noe stort, vi får rett og slett vite hvordan er å jobbe med store arrangement. Det er spesielt moro å gjøre en sånn jobb her, vi er glade i Drammen, sier Valon. I tillegg til å servere har han vasket bord, fordelt saft og servietter. – Vi trives med hverandre, vi lytter og hjelper til når det er nødvendig, understreker han.

Servering også i rådhuset
Ordførerens spesielt inviterte gjester i rådhussalen ble servert av begge servitørklassene, uten at elevene ble nevneverdig påvirket av at det var politikere og lokale størrelser de serverte småmat og kaker: – Det som er spesielt her i forhold til på skolen, er at alt ikke er tilrettelagt for det vi skal gjøre. Vi må rett og slett improvisere mye mer, forteller servitørelevene, som så ut til å trives godt med oppgavene.

Alle servitør- og kokkeelevene stilte i splitter nye antrekk med FIS World Cup sprint-logo og eget navn brodert på. Antrekkene var en påskjønnelse for innsatsen og var gitt av sponsorer.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.