"Vi skal bli bedre!"

I uke 37 braket det løs idet det nye elevrådet holdt sitt første årlige møte. Fokuset var på å gjøre en bedre jobb etter dårlige resultater i fjorårets elevundersøkelse.

Dårlig inntrykk av elevrådsarbeidet
Få av fjorårets elever syntes at de var med på å bestemme regler. Bare ca 1 av 4 spurte syntes at elevrådets arbeid var godt nok. Undersøkelsen viser at det er nødvendig å satse på elevrådet fremover. Det er imidlertid ikke bare Åssiden vgs som har endt opp med slike resultater, både Drammen og Strømsø videregående skoler sies å ha fått samme resultat.

Mangesidig agenda
De nyvalgte elevrådsrepresentantene fikk både orientering i skoleområdet og de diskuterte hvilke saker elevrådet skal ta opp fremover. Meningsutvekslingen var frisk og nye ideer for å forandre skolen til det bedre så dagens lys. – Ut fra det som ble drøftet på møtet, ser det ut til at elevrådet vil stå sterkt i år, uttalte Dan Magnus Pedersen fra 2KTA.

Store planer fremover
Her er en liste over noen av de viktigste forslagene til forbedringer tillitselevene satt opp, men forandringer kan komme etter hvert som elevrådet må prioritere hva de skal jobbe med.

- Bedre datautstyr
- Flere elevskap
- Drikkefontener
- Oppussing av oppholdsrom, bygg E
- Bærebar pc til alle elever
- Bedre stoler
- Oppussing av gamle bygg
- Få tilbake idrettsdagen om sommeren
- Oppbevaringsskap i gymmen
- Flere sitteplasser til ikke-røykere

Et nytt år – nye muligheter
Flertallet av tillitselevene var positive til årets målsetting, og syntes det er viktig å jobbe for et godt miljø og skape trivsel for medelevene på skolen. - Det som er viktig er at elevrådet i år for være med å bestemme og skape forandringer, lød fellesoppfatningen til forsamlingen av tillitsvalgte.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.