Verdifull gave fra Toyota

Skolens avdeling for teknikk og industriell produksjon (TIP) har fått en hel bil og mye utstyr i gave fra Toyota. - Dette er meget relevant utstyr for opplæring etter de nye læreplanene, sier lærer Knut Sommerstad fornøyd.

Mekanisk avdeling har også tidligere fått gaver fra Toyota, blant annet to komplette biler, flere motorer og annet utstyr. Gaven denne gang bestod blant annet av en Toyota Yaris, tre motorer, to stk læringstavler og en diagnosebenk. Prisen på ordinært innkjøp av utstyret ville tilsammen utgjort omkring 200 000,- kroner.

Trenger gavene
- Gavene fra Toyota er et godt supplement til det læringsutstyret som allerede finnes på skolen. Det vi trenger er heller ikke det billigste, så dette er vi kjempeglade for, understreker Knut Sommerstad.

Relevant utstyr
Læringstavlene er modeller av en komplett bil. Tavlene kan brukes til måling og feilsøking på tenning og bensininnsprøytningsanlegg. Yaris'en er en nyere modell enn de andre bilene verkstedet har tilgjengelig. Det er veldig bra for elevene at de kan øve seg på nye og moderne biler som de vil møte når de senere kommer ut i lære i bilverksteder i regionen. - Bilen har både EOBD og AC, dette er meget relevant utstyr etter de nye læreplanene, forteller Sommerstad.

Godt samarbeid
Skolen har et godt samarbeid med Toyota Norge, og er også med i Toyota Technical Education Program som er et samarbeid mellom Toyota og skoler som gir tilsvarende opplæring over hele landet. Samarbeidet går ut på at Toyota gir læreutstyr til skolene og skolene kjøper resten av utstyret der.

Stor takk til leverandøren
Toyota Norge, ved Jan Ove Kaarbø har fått takk fra skolen som understreker at både bil og utstyr vil komme svært godt med i undervisningen i bilfag fremover.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.