Tradisjonsrik Amandusfestival

Elever og lærere fra medier og kommunikasjon deltok på Amandus filmfestival for syvende året på rad i uke 13. Forarbeidet gikk over flere uker.

Elevene har jobbet med idéutvikling, manus, filming og redigering før innsendelse til konkurransene: - Våre elever har sendt inn til sammen 13 filmer og 30 manus med tema "fordommer". Både VG1 og VK1 har deltatt i prosjektet, forteller Randi Aarskaug.

Faglig relevante aktiviteter
- Kurstilbudet var både variert og spennende, jeg har lyst til å trekke frem kursene i fjernsynsproduksjon på høyskolen der de fikk lage sin egen "dagsrevysending", sier Randi Aarskaug.

Kurs, workshops, aktuelle filmer og møte med regissører var noen av tilbudene under festivalen. Kurs i klipping, tv-produksjon, filmfotografi, filmmusikk, video, podcasting var populært for den store gruppen filminteressert ungdom.

Kjendiser i fleng
Amandusshowet onsdag kveld hadde med flere kjente artister, med John Almaas som programleder. Underholdningen sto Lukas Kasha, El-Axel og Susanne Sundfør for. Showet blir sendt på NRK1 påskeaften klokken 17.00.

- Flere av våre tidligere Åssiden-elever studerer ved Høgskolen i Lillehammer og er med på å arrangere Amandusfestivalen. Ann Charmaine Nguy som gikk hos oss 2001 til 2004, er prosjektleder for Amandusshowet i år, avslutter Randi Aarskaug.

Amandus filmfestival er for barn og ungdom, og festivalen feirer 20 årsjubileum i 2007.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.