Topp lyd hos elektro

Nå kan endelig elektrofag vise frem sitt nye og flotte lydstudio i B-blokka. De er ledende i Buskerud ved å blande lærerplaner fra blant annet elektrofag, musikk, dans og drama og medier og kommunikasjon.

Lydstudioet skal brukes til behandling av bilder, video og lyd, samt lydopptak. Studioet består av et opptaksrom og et kontrollrom, hvor lydopptak og redigering kan gjøres separat.

Mange muligheter
- Dette er et enestående rom, her er mulighetene er mange, uttaler avdelingsleder Toralf Hagen. Sammen med ildsjelene Kjell-Aage Rønning og Henning Haust har Toralf jobbet med prosjektet siden starten av året.

Kjell-Aage Rønning har stått bak selve oppbyggingen av lydstudioet. Han mener det vil lokke flere elever til skolen: - Vi har erfart at en del ungdommer driver med akkurat lyd, lys og bilde på fritiden. Dette er mye av grunnen til at vi har lagt så mye arbeid i dette studioet, som samtidig gir god markedsføring både for skolen og elektrofaget, sier han.

Dyrt, men lurt
Lydstudioet har en prislapp på ca. 75 000 kr, men er i følge Toralf Hagen ikke ufornuftig pengebruk: - Her får elevene en mer praktisk læring, istedenfor å kikke i lærebøker, understreker han, og utelukker ikke at elevene også vil kunne bli lært opp til å styre det tekniske ved ulike av skolens arrangementer.

Toralf Hagen er spent på om andre vil "titte" på studioet, men er klar bestemt på at ting må komme i riktig tid og rekkefølge. Studioet er først og fremst rettet mot nåværende VG1, men er også et tilbud til andre interesserte. - Vi må først komme i gang selv, og deretter invitere andre. Rundt juletider, så er det nok klart, uttaler en fornøyd Toralf Hagen.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.