Storinnrykk av niendeklassinger

Det tverretatlige samarbeidsprosjektet "Rett elev på rett plass" ble gjennomført i uke 12 og 13. Mer enn tusen niendeklassinger fra Drammen kommune og Nedre Eiker fikk en opplevelsesdag på skolen.

Målet for prosjektet er å sette ungdomsskoleelevene bedre i stand til å foreta riktig valg i videregående skole. - Gjennom prosjektet vil vi øke elevenes kunnskap om videregående skole og gi en opplevelse av at de har ferdigheter som kan utvikles. Vi håper å påvirke elevenes holdninger til videregående opplæring, forteller rådgiver Lissbeth Bjørnstad.

Lærere fra ungdomsskolene som fulgte sine håpefulle, fikk et eget informasjonsopplegg knyttet mot "Programfag til valg". Deltagende videregående skoler er Drammen vgs, Strømsø vgs, Åssiden vgs og Eiker vgs.

Smaksprøve og hårvask
- Hos oss får niendeklassingene se og høre om hvordan det er å gå på denne linja. Og de skal prøve seg på å vaske hår, forteller Cathrine Kjølby (17) fra 2FRB. Hun tror at besøk i videregående skole bør gjøre det lettere å bestemme seg, selv om det er lenge til de skal velge.

Åpen salong også ellers...
Frisørjentene benytter også anledningen til å reklamere for frisørsalongen sin i kjelleren i A-bygget. De tre klassene holder åpen frisørsalong tre dager i uka. Åpningstiden er mellom klokka 08.00 og 13.00 hver tirsdag, onsdag og torsdag, og prisene er langt lavere enn i andre frisørsalonger. Timebestilling gjøres på telefonnummer 32 24 61 56.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.