Sjelden grafisk ungdomsbedrift

Pluto UB tilbyr rimelige trykksaker til privatpersoner og småbedrifter. Ungdomsbedriften består av tolv ungdommer fra VK1 Grafisk produksjon, og de setter kundenes ønske på trykk.

Ungdomsbedriften den eneste som driver med trykksaker i regionen. Det er kun en elevbedrift til i landet i samme kategori og den holder til i Bergen.

High-tech til rimelig penge
Noen av tjenestene som tilbys er trykking av visittkort, plakater og magasiner. Kundene består både av privatpersoner, foreninger og noen bedrifter. For øyeblikket er det eksamenspapirene til skolen og Drammen frimurerlosje sitt medlemsblad som er i trykken. - Det er ingen fast pris per trykksak, men her er det rimelig!, sier lærer Egil Schau. Han understreker at elevbedriften benytter på det nyeste av teknologi for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Grafisk produksjon har akkurat gått til innkjøp av nye printere som er klare for arbeid og utfordringer.

Mange muligheter etter grafisk
Etter fullført VK1 grafisk produksjon kan elevene gå ut i lære for fagbrev, bli grafisk ingeniør eller designer. De har også muligheten til å ta allmenn påbygning for å få generell studiekompetanse. Det er nå stor etterspørsel etter denne typen arbeidskraft.

Vite mer?
For å a kontakt med Pluto UB på telefon 32 24 62 79 eller send mail til pluto...@gmail.com. Du kan også ta turen innom i første etasje av G-bygget. Besøks- og ringetiden er åpen mellom kl 8 og kl 3. Elevbedriften tilbyr sine tjenester helt frem til juni.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.