Praktisk opplæring i splitter ny tannklinikk

Skolens tannklinikk har gjennomgått en imponerende forandring i løpet av skoleåret. Veggene er malt og innredingen og utstyret er byttet ut. Elevene på tannhelsesekretærlinja stortrives i den nyoppussede klinikken!

Slitte vegger, slitt innredning og ukoselige arbeidsforhold preget tannklinikken før den store oppussingen. – Det var tidligere umulig å opprettholde en god nok hygienestandard på klinikken, forteller faglærer Laila Hjermundrud.

Nå er veggene malt og all innredning byttet ut til mer oppdaterte løsninger. De har fått ny dekontaminator, eller oppvaskmaskin som følger standardiserte krav. De har også fått ny resepsjon og tilhørende pc med flatskjerm. – Det har blitt kjempefint her og elevene stortrives. Det er blitt veldig bra å arbeide her, legger Laila til.

Virkelighetsnær opplæring
Tannhelsesekretærlinja består av en gruppe på 15 elever per trinn i bygg C. Det er på denne tannklinikken at elevene får sin praktiske opplæring. Først må elevene klargjøre klinikken til pasientbehandling, og så øver de på hverandre. Elevene pusser tennene, lager avtrykk, gipsmodeller og blekeskinner. Foreløpig vil det ikke være mulig for elever på skolen å komme innom for en tannsjekk, men de kunne veldig gjerne tenke seg å drive en form for elevbedrift i fremtiden.

Godt samarbeid
Arbeidslaget på tannhelsesekretærlinja var initiativtakerne, men de har fått mye hjelp underveis både fra skolens malelinje, som har bidratt med å male alle veggene og vaktmesterne på driftsentralen som har gjort en imponerende innsats. Lærerne i arbeidslaget har bidratt med å pynte opp med puter, gardiner og lignende for å gjøre det koselig. Fra planlegging til ferdigstilling tok oppussingen ca seks måneder.

Vi gratulerer!

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.