Populært frivillig mattetilbud

Åssiden satser på realfag. Et pedagogisk verksted for matematikk tilbys i tillegg til det ordinære undervisningstilbudet. Tilbudet er frivillig og interessen stor. Prosjektet startet opp i november 2006.

Prosjektet startet ved byggfag i 2005. Mange gode erfaringer og stor pågang bidro til utvidelse av tilbudet allerede fra høsten 2006, og nå er hele skolen med på satsingen.

Åpen for alle
Hver onsdag samles en gruppe ivrige elever på rom 120 i a-blokka, for å jobbe med matematikk. Elevene får to timer i uken med undervisning i smågrupper på fire personer. Oppmøte er frivillig, og undervisningen er ikke begrenset til noe spesielt klassetrinn. Alle som er elever ved skolen kan møte opp, gjerne i grupper, men også alene om man føler for dette. - Man trenger heller ikke møte fast hver gang. Mange benytter tilbudet i forbindelse med prøver og tentamener for å få det lille ekstra som skal til for å lykkes, forteller Karin Strøm.

En god støtte
- Utgangspunktet for prosjektet er å gi elevene grunnleggende og likeverdige muligheter til læring, sier ansvarlig lærer Karin Strøm. Hun presiserer at det er mange foreldre som føler at de ikke har den kompetansen som trengs for å hjelpe elever i for eksempel matematikk, og at dette er en av årsakene til etablering av dette tilbudet:

- Samtidig er det sikkert også mange som har en veldig travel hverdag, og føler litt på at tida ikke strekker til, da kan det være godt å vite at man har et alternativ til leksehjelp fra far og mor, legger Strøm til.

Matte for de flinke og de svake
- Jeg har sett en svært positiv utvikling etter at vi startet med dette, men jeg vil også presisere at tilbudet også er for elever som vil ha mer utfordring, og som vil videreutvikle sin kompetanse innenfor mattematikk, avslutter Karin Strøm. Hun anbefaler interesserte elever om å gjøre en avtale med henne, for å kunne tilrettelegge undervisningen etter behov. Karin håper å se mange nye ansikter i løpet av 2007.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.