Politiske vedtak former Åssiden

Nedleggelse av tilbud, gratis læremidler på VG2-nivå, PC til alle elever i videregående skole fra 2008 og ny saksbehandling av lokaliseringen av VG2 Bilskade, lakk og karosseri. Dette var noen av vedtakene fra hovedutvalget for utdanning (HHU) i uke 15.

- Vi trenger de estetiske fagene. Vi skal jobbe videre for å få studiespesialisering med formgivningen til skolen, selv om det ikke er mulig å få til i år. Vi må også tenke nytt i forhold til de smale VG2-tilbudene innenfor design og håndverk. Norge trenger kanskje ikke storskala produksjon av klær, men likevel noen som kan drive for eksempel med produktutvikling, understreker rektor Dag Siljan.

Lav søkning til estetiske fag
Etter Kunnskapsløftet har elevene i stor grad sviktet formgivningsfag i studiespesialiserende løp. Tilbudet vedtatt av hovedutvalget for utdanning (HHU) viste seg å være overdimensjonert etter gjennomgang av prøveinntaket for våren 2007. Studiespesialisering med formgivning vil dermed ikke bli tilbudt på Åssiden for kommende skoleår.

Ingen lakkboks
- Politikerne ville ha ny saksbehandling av evt. bygging eller eksterne leie av lakkboks for VG2 Bilskade, lakk og karosseri. Vi må undersøke flere samarbeidsformer med bransjen før fylkestinget behandler saken i juni.

Vi er imidlertid helt overbevist om at utvidelse av Bygg E er den beste løsningen økonomisk og pedagogisk, både på kort og lang sikt, sier Siljan.

Utlån av bøker og PC til alle
Ordningen med gratis læremidler blir en utlånsordning som omfatter elever i Vg2 og voksne rettighetselever fra kommende skoleår. - Det er også veldig gledelig at politikerne vil at alle elever skal ha PC fra 2008. Det er en mulighet for å starte allerede i 2007 og det skal vi vurdere. Den store utfordringen er imidlertid ikke å finne penger til å finansiere ordningen, men at lærerne må få kompetanse til å bruke verktøyet pedagogisk riktig, sier Siljan.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.