Overvåkning av skoleområdet

I løpet av høsten vil det bli satt opp ikke mindre enn 24 videokameraer omkring på skoleområdet. I tillegg vil innkjøringene til Bygg A ,B, C, D og E bli stengt med bommer utenom arbeidstid.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Årsaken til tiltakene er at skolen har hatt mange innbrudd de siste to årene. Bare siden september i fjor har det vært over 20 innbrudd, som til sammen har kostet skolen flere hundre tusen kroner. Eksempler er hele fasader som er skjært ut med glasskjærere og tyveri av flere datamaskiner og annet elektronisk utstyr som har stått tilgjengelig i nærheten av vinduer. Kostnadene for utvendig hærverk på skolen har vært store.

Det foreløpig siste innbruddet var søndag morgen i uke 35. Under det voldsomme regnværet ble det knust en rømningsdør og stjålet to prosjektorer som hang i taket i Bygg D.

 

Forebyggende sikringstiltak
- I utgangspunktet et det lite hyggelig å lage systemer for overvåkning i åpne miljøer. Samtidig ser vi at kostnadene ved å la være blir for høye for skolen, sier rektor Dag Siljan. Han understreker at målet er at sikringstiltakene skal ha forebyggende effekt, blant annet ved at det nå ikke blir mulig å komme nær byggene med bil på kvelds- og nattetid.

 

Kostbart, men lønnsomt
Kameraene skal spres over hele skoleområde, og kan i prinsippet fange opp det meste som skjer. Det er høye investeringskostnader for de nye sikringstiltakene, men det er fylkeskommunen som bestiller etter bønn fra forsikringsselskapet som ber skolene sikre sine verdier bedre.


Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.