Nye veier til studiekompetanse

Fra høsten 2007 tilbys allmennfaglig påbygningskurs og studiespesialiserende utdanningsprogram innenfor formgivningsfag ved Åssiden vgs. Alle skolens elever kan oppnå generell studiekompetanse etter tre år.

- Det at allmennfaglig påbygging kan gjøres her på skolen, er veldig positivt for rekrutteringen. Det er mange elever som ikke er helt sikker på om de ønsker praktisk eller teoretisk utdannelse etter ungdomsskolen. Nå er det mulig å begynne på en yrkesfaglig utdannelse for deretter å gå over til allmenn påbygg etter to år. Da oppnås generell studiekompetanse etter tre år i skolen, forteller fagkoordinator for realfag, Line Andresen.

Nåværende og nye elevgrupper
- Det er langt lettere for våre elever å velge allmenn påbygg dersom vi har tilbudet her, uten overgang til ny skole og nytt elevmiljø. Et godt og profilert tilbud om allmenn påbygg kan kanskje også friste elever som tradisjonelt velger studiespesialiserende, sier Line Andresen. I mange yrker er det en stor fordel å ha en yrkesfaglig utdanning i bunnen før høyere studier i høgskoler eller universitet.

Studiespesialisering
Både allmennfaglig påbygning og studiespesialiserende utdanningsprogram med fordypning i formgivningsfag bidrar til å øke skolens tilbud innen fellesfagene. Det er andre året Åssiden tilbyr studiespes. med formgivning, men det ble ikke satt i gang høsten 2006 på grunn av lave søkertall i regionen.

- Vi har imidlertid både kompetanse og lokaler som passer perfekt til dette utdanningsprogrammet, sier rektor Dag Siljan fornøyd.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.