Morgendagens treteknikere?

Elever fra fem ungdomsskoler i Drammensdistriktet designet og utformet sine egne skap på Åssiden vgs. Prosjektet avsluttet med utstilling og kåring av de beste skapene. Målet er å rekruttere elever til studieprogrammet treteknikk.

Tiendeklassingene skulle designe og utforme sin helt egen skapfront. Mye av designjobben ble gjort på ungdomsskolene i samarbeid med ungdomsskolenes kunst- og håndverkslærere. Den praktiske utformingen ble gjort på Åssiden over tre dager. Omtrent 200 tiendeklassinger deltok i år, ca. 50 mer enn året før.

Ikke bare for gutter
Tine Eide (15) fra Lierbyen ungdomsskole var en av de mange jentene som hadde deltatt i prosjektet. Tine kan konstatere at det ikke bare er for gutter siden halve jobben består i å designe og utforme, og da er kreativitet et like stort krav. - Vi tenker ikke på det som snekring, jeg hadde jo aldri slått i en spiker før, ler Tine som hadde utformet en fargerik skapfront med en ku som motiv.

Fra Lierbyen ungdomsskole var 4 av 6 finalister jenter, og faglærer Vidar Frøysland er ikke overrasket over den høye jenteandelen: - Det har jo vært opptil 50 prosent jenter på treteknikk før. Til høsten håper vi å være i gang på nytt snekkerverksted med 15 elever, sier Frøysland. Byggingen av et helt et nytt snekkerverksted er nå i godt i gang.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.