Mer enn underholdning!

I uke 41 fikk skolens elever se forestillingen "Saman skal vi leve" av Aslak Moe. Temaet mobbing ble tatt opp slik at elevene både lo og gråt samtidig, og kanskje ble alle litt klokere. Forestillingen ble vist i Drammen teater.

Stykket er basert på det tragiske dødsfallet på 17 år gamle Arve Beheim Karlsen i 1999. Åssiden er en internasjonal skole med elever fra over 20 forskjellige land, og temaet er relevant også av den grunn. Forestillingen viste forskjellige situasjoner som kan såre andre, og kan hjelpe oss til å tenke på konsekvensene før det er for sent.

Sterkt eksperiment
Under andre akt fikk elevene se et drastisk eksperiment, som demonstrerte hvor lett det er å adlyde ordre og å følge andre, uten å tenke på konsekvensene. - Lærte at alle er like verdifulle, behandle mennesker likt og være en god venn. Selv om jeg har visst dette fra før, vil jeg tenke mer over det nå, etter et slikt stykke, sier Ann Helen Vikan (2HJB). Caroline Corneliussen (2OMB) henger seg på: - Et dypt stykke med mye moral, syntes de fikk frem et samfunnsproblem på en morsom og effektiv måte. Lettere sagt; det ga meg en tankevekker, understreker hun.

Begge elevene fra helse og sosial var veldig glad for at elevene fra Åssiden fikk muligheten til å se stykket, fordi det vil gjøre noe med synet på forskjellige temaer, som f.eks. å stå for sine egne meninger, selv under gruppepress.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.