Malerne, skolens vedlikeholdsavdeling

Malerklassen pusset opp kantinen i e-bygget i ukene før jul slik at elevene på e-bygget kunne få en kantine og et fellesareal. Dette er ikke første gangen malerklassen har stilt opp. De har med tiden fått rollen som skolens egen vedlikeholdsavdeling.

Malerklassen gjør mye oppussingsarbeid her på skolen som en del av opplæringen. Det hender av og til at de får en form for betaling, som gratis mat, men vanligvis utfører de arbeidet uten lønn. Likevel renoveres nedslitte skolearealer med samme gode arbeidsånd. Skolen har bruk for en slik vedlikeholdsavdeling i og med at flere av bygningene er oppført på 1970-tallet. Skolen setter stor pris på malernes innsats for felles beste.

Tidskrevende
- Kantina i e-bygget tok mye lengre tid enn hva vi hadde trodd pga mye pirkearbeid. Vi malte alle veggene, døra, taket og vinduskarmene. Vinduskarmene var det verste å male, for da må man være veldig nøye, forteller Anne Lene Gajda Johansen (17) fra 2MAA. Hun syns likevel det er gøy å være en del av skolens vedlikeholdsavdeling: - Vi får jo malt mer også får vi et avbrekk fra den tørre teorien i klasserommet, så jeg syns det er morsomt, forteller Anne Lene muntert.

Når malerne begynte på jobben i kantina til e-bygget var den nedslitt og preget av hærverk, men nå er den nymalt og har fått sin nye og moderne stil. Kantina var ferdig første skoledag etter jul, takket være godt arbeid av 5 av de 11 elevene i malerklassen på maler- og byggtapetsererfag VK1. Resten av klassen var opptatt med et annet malerprosjekt på skolen, de malte rom i b- og c-bygget.

Elevene bestemmer
Det er altså mye å gjøre for skolens vedlikeholdsavdeling. – Når vi får flere oppdrag samtidig får elevene selv velge hvilket prosjekt de vil jobbe med. På denne måten får elevene være med å bestemme mer. Elevene kan også være med på å bestemme hvilke prosjekter vi skal ta på oss, forteller faglærer og primus motor Roger Berglund.

Lærerikt
- Vi lærer hvordan det er i arbeidslivet også får vi en prøvesmak på hvordan det er å jobbe som maler; å jobbe med ulike prosjekter. I tillegg til å hjelpe skolen lærer vi veldig mye nyttig, avslutter Anne Lene.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.