Logokonkurranse på DH

Vg1-elevene på Design og håndverk har designet hvert sitt forslag til skolegenserlogo. Forslagene er stilt ut i gangen i A-blokka, hvor elevene kunne stemme på sin favoritt.

Elevrådet ønsker å tilby skolegensere og t-skjorter til elevene. Derfor fikk elever på VG1 Design og håndverk dette semesteret en oppgave som gikk ut på å designe en logo til skolegenser eller t-skjorte. - Vi utlyste en konkurranse etter den beste, mest kreative og mest originale logo, sier faglærer Liv Kulland.

Avstemning i gangen
Elevene fikk tyve timer av programfagtimene til å skisse, bearbeide og videreutvikle forslagene sine. Endelig logo ble tegnet på A3-ark, med begrunnelser på valg av farge, form og skrift. Hele førtifem forslag ble stilt ut i gangen i A-blokka, hvor elever kunne stemme fram sin favoritt. Ti av de beste logoene gikk videre til en siste avstemning. En vinner skal kåres før sommerferien for å kunne tilby nye skolegensere med vinnerlogoen påtrykket til høsten.

Utvikler sine kreative evner
Design og håndverk er et nytt yrkesfaglig studietilbud etter Kunnskapsløftet, og vg1 gir mulighet til utdannelse og fagbrev innen en rekke håndverk hvor design er viktig. Elevene kan gå ut i mange læreyrker, blant annet frisør, kjole- og draktsyer, modist, møbelsnekker, tredreier, aktivitør eller blomsterdekoratør.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.