Kokkecup for lærlinger

Som tradisjonen er, arrangerte Åssiden videregående skole Buskerud-cup for kokkelærlinger i uke 39. - Gøy å komme tilbake til Åssiden for en skikkelig konkurranse, forteller tidligere elev Truls Schøne (19).

- Det er spesielt morsomt å komme hit og konkurrere med så mange tidligere medelever, sier Truls Schøne. Sammen med makker Dag-Sverre Nordsjø (19) representerte han laget fra Pers Hotell på Gol. Lærlingene fra Pers var mest opptatt av at de skulle knuse laget fra Vestlia.

Lagene tilberedet en treretters meny for seks personer. Menyen besto av forrett med fjellørret, hovedrett lammesadel og dessert basert på eple. Inviterte gjester og støtteapparat rundt fikk nyte de ferdige resultatene i restauranten på Liejordet etterpå.

Deltakere fra hele fylket
Årets lag kom fra Pers Hotell, Dr. Holms/Vestlia, Tyrifjord Hotell, Restaurant Bristol, og Bardøla hotell. Konkurransen ble gjennomført i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Drammen (KMD) og leverandører.

Kvalifisering
Buskerud-cup kvalifiserer til regional konkurranse og norgesmesterskap for kokkelærlinger.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.