Karrieredag med kjempeoppmøte

Avdeling for teknikk og industriell produksjon (TIP) arrangerte fellesmøte mellom ni bedrifter, ungdommer, deres foreldre og lærere i uke 7. Målet var både å gi elevene god informasjon om ulike utdannings- og arbeidsmuligheter og å øke rekrutteringen.

Til sammen var omtrent 120 mennesker samlet. Bedriftene hadde stand i verkstedene, og den nyoppussede kantina var overfull av interesserte. Både bilverkstedet, det elektromekanisk verkstedet, sveiseverksted og sponverkstedet var åpne for anledningen. Ungdommene fikk svar på mange typiske spørsmål direkte fra bedriftene, for eksempel om produkter og arbeidsmetoder, ansettelsesvilkår og arbeidstid, hva lærlingen og fagarbeideren gjør i bedriften og opplysninger om lønn og karriereveier.

- Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger fra fornøyde elever og foreldre etter møtet. Mange har utvekslet kontakter, både elever og lærere har fått invitasjoner til bedriftsbesøk. En mor mente at hun aldri hadde vært på et så informativt og interessant foreldremøte noensinne, og at hun hadde på forhånd ikke trodd at det var så mange spennende fag sønnen kunne søke på, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup fornøyd.

Viktige bedrifter
- Vi har etablert et samarbeidsforum med bedriftene om utvikling av lokale læreplaner for prosjekt til fordypning (PTF). Dette samarbeidet er svært viktig for oss, understreker Skjelderup. Han understreker samtidig at det er viktig å gjøre både bedrifter og fag mer synlige for dagens elever.

Bedriftene som stilte opp på karrieredagen var Trelleborg Viking, Berger Sveiseservice/Norsk Vannskjæring, Amcor Flexibles, Draka AS, Eiker Automasjon, Maur Bilpåbygg, DIAS, Sødra Cell Tofte/Steinerskolen VGS og Aker Kværner Subsea. I tillegg var opplæringskontoret for industribedrifter i Buskerud (OIB) og Verfags opplæringskontor tilstede.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.