Ingen funn under narkotikaaksjon

Det ble ikke gjort noen funn av narkotika under aksjonen på Åssiden i uke 21. Aksjonen ble som vanlig gjennomført etter oppdrag fra skolens elevråd og ledelse.

Det ble ikke gjort funn av noen former for rusmidler. – Jeg er veldig fornøyd med resultatet i dag. Det ble ikke gjort noen beslag og det hele gikk pent og pyntelig for seg, forteller elevrådsleder Stine Aasen (18) fra 1TPB. Det er nå syvende gang skolen gjennomfører narkotikaaksjon, og andre gang dette skoleåret. Denne gangen var det Bygg A, C og F som fikk besøk uten det ble gjort funn. Marcos sensitive nese markerte imidlertid på lukt på en elev. Tilsammen ble seks klasserrom gjennomgått, samt alle garderobene i det ene bygget.

Marco, en lokal kjendis
Narkotikahunden Marco er etter hvert blitt en kjendis på skolen, og politiet og hundefører gjennomførte som vanlig aksjonen på en rolig og profesjonell måte. – Denne typen aksjoner er viktig for å forebygge rekruttering. Narkotikabruk skal ikke få normaliseres i ungdomsmiljøet, forteller Rune Fiskum fra politiets forebyggende enhet og understreker at det i fjor for første gang ble registrert en nedgang i ungdoms bruk av rusmidler.

Mange måter å forebygge på
- Vårt forebyggende arbeid gir resultater og vi vil gjennomføre flere mindre narkotikaaksjoner fremover. Det er også gledelig å se at de andre skolene i regionen det siste året har gjennomført liknende undersøkelser som vi har kjørt siden 2002, forteller rektor Dag Siljan. Han poengterer at narkotikaaksjonene er ett av mange tiltak i løpet av et skoleår, som alle har et trygt skolemiljø som overordnet målsetting.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.