Ingen funn av narkotika

Det ble ikke gjort noen funn av narkotika under aksjonen i slutten av uke 39. - Dette er det beste resultatet vi kunne få. Vi vil ha en narkotikafri skole, sier elevrådsleder Linn Hansson (17) fra 2SEB. Det er sjette gang skolen tar et slikt initiativ.

Politiets forebyggende enhet har gjennomført høstens første narkotikaaksjon etter oppdrag fra skolens elevråd og ledelse. Det ble ikke gjort funn av noen former for rusmidler i løpet av aksjonen. – Aksjonene skal virke forebyggende. Vi vil gjennomføre flere mindre aksjoner fremover, forteller assisterende rektor Eli F. Kvarme.

Denne gangen var det Bygg D og F som fikk besøk av narkotikahunden Marco, som etter hvert er blitt en kjenning på Åssiden vgs. Marcos sensitive nese markerte imidlertid på lukt på en jakke, men nærmere undersøkelser av dekket ikke noen former for rusmidler. Lukten antas å stamme fra en fest på et tidligere tidspunkt.

Politiet og hundefører gjennomførte som vanlig aksjonen på en svært profesjonell måte.

Del av et større arbeid
- Vi tror at det forebyggende arbeid faktisk har god effekt, forteller Eli F. Kvarme og understreker at narkotikaaksjonene er en del av flere tiltak som gjennomføres i løpet av et vanlig skoleår.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.