Hundrevis av elever opp juvet

I uke 39 hadde flere hundre elever på VG1 og VK1 en spennende halvdagstur opp Kjøsterudjuvet. Turen var en obligatorisk del av kroppsøvingsfaget.

- Friluftsliv har en betydelig plass i fagplanen til kroppsøving, samtidig som vi mener det er viktig for våre elever å benytte seg av naturen i vårt nærmiljø. Derfor bruker vi alle gymtimene denne uken til friluftsliv, for at alle VG1- og VK1-elevene skal få muligheten til å gå denne turen, forteller gymlærer Geir Olsen. VK2 var ikke en del av opplegget på grunn av deres årlige overnattingstur til Haglebu.

En stor opplevelse
De av elevene som ikke hadde gått denne turen før, ble overrasket over hvor fint det var der. De fulgte også nøye med når gymlærer Bjørg Hagen fortalte litt om historien bak juvet. Nicholas Gannestad (16) 1ROM har gått denne turen før, men det la ingen demper på opplevelsen hans. – Det er alltid veldig spennende å gå opp hit, og det er en annerledes gymtime enn det vi pleier å ha, så det er veldig ålreit, sa han.

Drammens svar på grand canyon
Kjøsterudjuvet ligger bare fem minutter unna skolen, og er perfekt for turgåing. Juvet er ca. 1300 meter langt, og har en stigning på 250 meter. Det er bare 4 meter bredt på det tynneste, så turen kan bli veldig hektisk hvis det er høy vannstand der.

Utfordringer på vei mot lunsj
Steinene var glatte, og det var vanskelig å gå opp, men det var ikke så mye vann disse dagene. Mange av elevene ble litt skuffet over dette, de hadde håpet på høy vannføring og store utfordringer, men glatte steiner gjorde at de fleste måtte holde tunga rett i munnen allikevel. Selv om turen opp var en fin, hva høydepunktet da elevene kom opp på toppen, og slo seg ned ved gamledammen. Da var det nemlig nistemat og grilling av pølser.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.