Har alt, mangler elever

- Vi har kompetanse, utstyr, gode lokaler, kunder og sikker jobb i et yrke i vekst, men hvor er elevene? Det spør avdelingsleder Lise Frodesen, som gjerne vil utdanne langt flere fotterapeuter på Åssiden vgs.

Den stadig økende gruppen eldre i samfunnet krever endringer i helsetilbudet, og det er skrikende etterspørsel etter pleie av føtter i eldreomsorgen. For mange eldre er det avgjørende for livskvaliteten at de har tilgang til tjenester fra utdannede fotterapeuter.

- Det merkelige er at de unge som går på helse- og sosialfag ikke har særlig interesse for fagområdet. De elevene vi har hatt på fotterapilinjen har i all hovedsak vært voksne damer, noen med såkalt voksenrett til videregående utdanning, andre har vært ferdig utdannede hjelpepleiere som har ønsket å fordype seg i fotterapi, forteller Lise Frodesen.

Egen salong
Skolens egen salong har tilbudt de eldre i distriktet god behandling for en rimelig penge. På grunn av lavt antall søkere til linja er ikke tilbudet til stede høsten 2006. – Vi håper å sette i gang en ny klasse i januar, dette forutsetter imidlertid at flere får opp øynene for denne gode utdanningen, avslutter Lise Frodesen.

Ta kontakt!
Dersom du ønsker flere opplysninger om fotterapiutdanningen, kan du kontakte lise.fr...@skole.bfk.no eller ringe 32 24 61 00.

Fot-fotograf: Oddvar Skogheim

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.