Go' Lunsj Åssiden

For andre gang i historien ble det sendt egenprodusert skole-tv på Åssiden. Elever gjennomførte et flerkameraprosjekt med fullt ansvar for innhold, produksjon og sending. Programmene tok for seg aktuelle saker fra skolen og nærområdet.

Prosjektet gikk ut på at elevene skulle få trening i flerkameraproduksjon med opptil tre kameraer, noe som hele tiden krevde god arbeidsstruktur og samarbeidsevne. Uken før selve opptakene begynte, bygget og rigget elevene til et studio i G-bygget. Her ble alle opptakene med programlederen og diverse gjester spilt inn.

Elevene fra 2MKA og 2MKB produserte til sammen fire sendinger, med en varighet på ca. 10- 15 minutter. Tekniske og praktiske utfordringer gjorde at programmene kun ble vist i lunsjpausen i kantinen i G- bygget, og ikke i alle kantinene som opprinnelig planlagt. Programmets navn var Go' Lunsj Åssiden.

Morgendagens reportere?
På forhånd av opptakene i studio, hadde elevene lært om intervjuteknikk og produsert hvert sitt eget innslag som skulle vises i løpet av de fire sendingene. Vi fikk se alt fra konkurranser mellom lærere, til testing av badesteder, og ulike intervjuer med elever fra Åssiden vgs. Målgruppen for programmet var hovedsakelig elevene på skolen, men det var også en del lærere som fulgte med.

To team
Elevene arbeidet i to team som bestod blant annet av regissør, fotografer, innspillingsleder, lyd- og lys- ansvarlige og redigeringsansvarlige. Teamene ansvar for sending annenhver dag. Elevene fikk virkelig prøve seg på de ulike fagfunksjonene. - Jeg har lært en del om hvordan en flerkameraproduksjon foregår, og jeg har virkelig fått erfare hvor stor betydning et godt samarbeid har, forteller Kim Alexandersen (18) fra MKA.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.