Gave verdt flere hundre tusen kroner

Avdelingen for elektrofag har fått to komplette trafokiosker fra det lokale næringslivet. – Utstyret er midt i blinken for opplæring innen energifagene. Med dette utstyret kan vi gi elevene relevant og virkelighetsnær opplæring, sier lærer Per Trondsen.

Trafokioskene, eller nettstasjonene som de egentlig heter, skal i utgangspunktet brukes til undervisning i prosjekt til fordypning (PTF). Senere skal de også i faget produksjon og overføring av energi.

– Før har vi gitt teoretisk opplæring i emnet. Nå får elevene helhetlig systemforståelse og det kan se hvordan forsyningsnettet for strøm faktisk funger. De får prøve i praksis på et relevant fagfelt, sier Per Trondsen. Denne typen opplæring støtter også et av hovedområdene i skolens pedagogiske plattform, nemlig at opplæringen skal være virkelighetsnær.

Kostbart utstyr
Utstyret er svært kostbart, og det er utenkelig at skolen kunne gått til innkjøp av tilsvarende trafokiosker. Gaven kommer dermed godt med.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.