Flerkameraproduksjon under UKM

Elleve MK-elever hadde ansvar for å filme alle innslagene under fylkeskonkurransen Ungdommens kulturmønstring (UKM) i uke 17. DVD-en de produserte hadde god omsetning under arrangementet.

- Dette var en flerkameraproduksjon med bruk av fire kameraer. Utstyret elevene fikk bruke, er virkelig proft. Dette oppdraget ga en form for kick, og jeg er sikker på at de lærte utrolig mye, forteller medialærer Paul Sætrang.

Virkelighetsnær opplæring
Til sammen 11 elever fra VK1 jobbet fra tidlig på morgenen til klokka ett på natten for å filme alle konsertene som foregikk på Union Scene. Innsatsen kan avspaseres i etterkant. - I stedet for å lære teoretisk hvordan vi filmer, fikk vi fullt ansvar for å gjennomføre en kjempestor produksjon. Det ble til sammen mange timer med film, forteller Aleksander Bjerke Moberg (18) fra 2MKB.

Kjempestort arrangement
Arrangøren av årets fylkesmønstring, Buskerud musikkråd, ønsket å dokumentere alle bidragene i form av en DVD. Det ble solgt 130 eksemplarer av dvd-en under arrangementet, noe som gir gode inntekter til ungdomsbedriften Øyeblikk UB.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.