Flere nye utdanningstilbud

Hovedutvalget for utdanning (HHU) foreslo i uke 45 å opprette utdannings-programmet studiespesialiserende med formgivning på skolen. I tillegg er Interiør og utstillingsdesign samt Bilskade, lakk og karosseri foreslått på VG2-nivå.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Både allmennfaglig påbygning og studiespesialiserende utdanningsprogram med fordypning i formgivningsfag vil bidra til å øke skolens tilbud innen fellesfagene. Begge løpene gir generell studiekompetanse.

 

Yrkesfag lukker ingen dører
Rektor Dag Siljan påpeker at det kan være en fordel å ha en yrkesfaglig utdanning i bunnen før studiekompetanse. - Påbyggingskurset vil være et supplerende tilbud til samtlige av våre elever, noe som er verdifullt i seg selv. Eksemplet fra Tyskland, hvor nesten ingen blir ingeniør uten å ha fagbrev i bunn, kan også være utgangspunkt for større rekruttering til yrkesfagene, sier Siljan.

 

Andre forsøk på studieforberedende
Også høsten 2006 ble det foreslått opprettet studiespesialiserende utdanningsprogram innenfor formgivningsfag. På grunn av lav søknad til programmet i distriktet, ble tilbudet kun gitt på Strømsø vgs siste skoleår. Åssiden har imidlertid både kompetanse og lokaler som passer dette utdanningsprogrammet, dette fordi avdelingen for Formgivningsfag nå bygges ned.

 

Krever bygningsmessige investeringer
For å kunne tilby Bilskade, lakk og karosseri er ombygging og utstyr til bygg E foreløpig anslått til fjorten millioner kroner. Åssiden vil være den eneste skolen i Buskerud med dette tilbudet. Denne løsningen gir også rom for fortsatt drift av sertifiseringsverkstedet for voksne på Åssiden.


Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.