Fellesfag, alt annet enn kjedelig

En måneds engelskprosjekt resulterte i fremføring og filming av en operaparodi fra 1728. Lærer Marianne Johansen dokumenterer at opplæring i fellesfag kan gjøres kreativt og spennende.

I bygg G har man de siste ukene stadig observert grupper av elever i 1700-tallskostymer. De mannlige utkledd som pirater, jentene som datidens kvinner i flagrende kjoler og skaut.

"Bad behavior-prosjekt"
Engelskprosjektet har "Bad behavior" som tema og tar utgangspunkt i "The Beggar's Opera", en operaparodi skrevet av John Gay i 1728. Historien handler om landeveisrøvere og løsaktige kvinner som samles på puben for å snakke om arbeidet sitt. Elevene på VK1 medier og kommunikasjon har fremført skuespillet med originalmanuset som utgangspunkt. Dialogen gikk på britisk-engelsk med lange, snirklete setninger.

Kreativ pedagog
- Jeg har alltid hatt lyst til å drive tidsreisebyrå. Vi lærer ved å bruke alle sanser og forholde oss direkte til det eller de vi skal lære om!, forteller faglærer Marianne Johansen, som imponerende nok hadde to hele klassesett 1700-tallskostymer tilgjengelig for bruk for MK-elevene. Og neste skoleår lover Marianne flere tilsvarende forestillinger, da også åpne for publikum.

Forestillingen filmet
Elevene filmet selv forestillingen og opptakene blir redigert sammen til en DVD som kan kjøpes eller lånes på biblioteket.

Vi er imponert!

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.