Elever serverte VIP'er

Nesten 50 elever fra VK1 kokk og servitør serverte VIP-gjestene under World cup i skiflyging i Vikersund i uke 3. Elevprosjektet omfattet blant annet planlegging og produksjon av 2000 forretter til VIP-A gjestene under rennets første dag.

Forrettene skulle ha en kostpris på maks 12 kr og i tillegg inneholde råvarer fra Buskerud og anrettes som fingermat. Elevene samarbeidet med kokkenes mesterlaug Drammen og Kokkenes mesterlaug Oslo om anretting og servering av middag til vip-gjester både fredag og lørdag, og var også involvert i planleggingen av måltidene begge dagene.

Serveringen foregikk i det som til nå er verdens største lavo med et areal på nesten 4 mål!

Initiativ fra Finn Hansen
Initiativet til prosjektet kom fra kokkelærer og skiflygingsentusiast Finn Hansen. - Det er spesielt for elevene bidra i et så stort arrangement, og sannsynligvis den eneste gangen i livet en lavo er serveringssted for så mange gjester, forteller Finn Hansen, som sammen med flere lærere holdt kontroll på prosjektet.

Mange samarbeidspartnere
Prosjektet inneholdt blant annet læreplanmål som omfatter bransjens samarbeidsformer. Dette ble prøvd ut i praksis; elevene måtte samarbeide med Vikersund skiflyging A/S, Flying team, Vikersund, Modum næringsselskap, Buskerud fylkeskommune, Albert Hære A/S, Kokkenes mesterlaug Drammen, Kokkenes mesterlaug Oslo og Sørumsand Videregående Skole.

Lange arbeidsdager
Elevene var til stede i bakken fra kl 12.00 – 21.00 begge dager. Arbeidstiden var definert som undervisning, og elevene får muligheten til å avspasere ekstrajobbingen på et senere tidspunkt.

Tre av jentene fikk også æren av å bli intervjuet av NRK, og intervjuet ble overført direkte på storskjermen i bakken.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.